22.8.2022 | Obecné, Sezóna 22/23

Muži v úvodním utkání soutěže porazili Vlkoš B

Sobota 20.8.2022 v 17:00

FC VRACOV - FK Vlkoš "B" 3 : 1 (1:0)

STŘELCI: 40. Říha Lukáš, 56. Říha Lukáš, 60. Vrážel Filip – 74. Čada Miroslav
ŽLUTÉ KARTY: 64. Šebesta Josef, 67. Loprais Pavel, 79. Říha Vít, 83. Půček Karel, 87. Polanský Tomáš – 40. Kaiser David, 40. Čada Miroslav, 74. Krýsa Richard, 80. Kouřil Jiří

V letním přestupovém období tým opustili ze stabilních hráčů Šimon Loprais (Věteřov) a Marek Žandovský (Kyjov), přičemž především v případě posledně jmenovaného šlo o citelné oslabení. Tým byl naopak doplněn 2 dorostenci Josefem Šebestou a Filipem Fridrichem, kteří si už koncem minulého ročníku pár zápasů za muže zahráli jako náhradníci.

Ještě před zápasem se výbor a předseda FC Vracov Bronislav Chovanec rozloučil s dlouholetým vedoucím mužstva Radkem Zajacem, kterému poděkoval za odvedenou práci u prvního mužstva.

Základní jedenáctka nastoupila ve složení – Adam Zálešák, Radek Knee, Karel Půček, Josef Šebesta, Matěj Svoboda, Pavel Loprais, Rosťa Mlček, Martin Čožík, Filip Vrážel, Tomáš Gaspar a Víťa Říha. Na lavičce byli připraveni Lukáš Říha, Filip Fridrich, Tomáš Polanský a v zápisu byli i 3 dorostenci Martin Bábík, Hynek Klimek a Samuel Rotrekl.

Hned v druhé minutě utkání po krásném centru Filipa Vrážela z levé strany na zadní tyč se v první šanci ocitl Pavel Loprais, ale obránce špičkou kopačky stihl „uklidit“ míč do zámezí. Z následného rohového kopu k ohrožení soupeřovy branky nedošlo. I nadále jsme však hráli aktivně, hráči se snažili kombinovat ve středu hřiště a přihrávkami po stranách vybízet k průniku především Rosťu Mlčka nebo Tomáše Gaspara. Soupeř ale také nehrál špatně a dokázal si vytvořit pár nebezpečných situací, z nichž většinu obrana stihla odvrátit a co přece jen prošlo, tak s tím si jistými zákroky poradil Adam Zálešák. Zlomový okamžik prvního poločasu přišel ve 40. minutě, kdy jsme po faulu na Tomáše Gaspara cca 5 m před velkým vápnem zahrávali přímý trestný kop. K míči se postavil Lukáš Říha a přízemní střelou k levé tyči otevřel skóre zápasu. Skóre jsme mohli vzápětí navýšit, kdy přišel z pravé strany od Filipa Fridricha hezký centr na zadní tyč, ale osamocený Tomáš Polanský bohužel z bezprostřední blízkosti přestřelil prázdnou branku. Do kabin se tedy odcházelo s poločasovým výsledkem 1:0.

Druhý poločas začal v podobném duchu jako první, naší snahou utkání co nejdříve rozhodnout. Podařilo se v 56. minutě, kdy se prosadil Lukáš Říha podruhé. Naše vedení 2:0 hosty rozhodilo a v této fázi utkání jsme byli lepším týmem. V 60. minutě unikl po pravé straně Filip Vrážel, krásným obloučkem přehodil hostujícího brankáře a poslal náš tým do pohodlného vedení 3:0. Za tohoto stavu cca v 65. minutě dali trenéři šanci i náhradníkům z řad dorostenců. Do branky se postavil Martin Bábík, do zálohy Hynek Klimek a na hrot Samuel Rotrekl. Někteří hráči byli přesunuti na jiné pozice, než na kterých začínali zápas. Hra tím trochu ztratila na dynamice a přesnosti, ale stále to vypadalo na naše pohodlné vítězství. V 74. minutě však hosté zahrávali rohový kop a zkušený Miroslav Čada dokázal z této situace svoji střelu zatočit přímo do naší branky. Vstřelená branka a snížení na 1:3 probudilo hostující tým, který vycítil šanci ještě něco s výsledkem utkání udělat. Zbytek utkání se pak nesl v hodně nervózním duchu. Našim hráčům se nedařilo udržet míč na kopačkách, výrazně se zvýšil počet nepřesností v rozehrávce a přibylo i faulů a také žlutých karet na obou stranách. Výsledek zápasu se ale již nezměnil, a tak jsme mohli společně s hráči oslavit vítězný vstup do nového ročníku i kulaté narozeniny trenéra Ivoše Gaspara.

Příští utkání hrajeme v sobotu 27.8. v 17:00 na horké půdě v Miloticích a budeme rádi, když nás přijde podpořit co nejvíce našich příznivců.

 

Sponzoři a partneři FC Vracov