31.7.2023 | Obecné, Sezóna 23/24

Muži porazili v předkole Okresního poháru Tvarožnou Lhotu

Neděle 30.7. v 17:30

TJ Tvarožná Lhota - FC VRACOV 0 : 1 (0:0)

STŘELCI: 82. Vrážel Filip
ŽLUTÉ KARTY: 35. Žák Adam – 70. Svoboda Matěj, 87. Goliáš Darek, 89. Rotrekl Samuel

K utkání jsme odjížděli bez kapitána Radka Knee, který byl na dovolené, kvůli nachlazení se omluvil také Lukáš Říha a dlouhodobě z pracovních důvodů není k dispozici Karel Půček. Základní sestava tedy vypadala takto: V brance Adam Zálešák, stopeři Darek Goliáš a Matěj Svoboda, po stranách Josef Šebesta a Rosťa Mlček, který pro tento zápas převzal roli kapitána, v záloze Filip Vrážel, Martin Čožík, Tomáš Gaspar, Ondřej Zmeškal a vepředu bratři Pavel Loprais a Jan Loprais. Na střídání byli připraveni Martin Bábík, Matyáš Mívalt, Filip Fridrich, Tomáš Polanský, Samuel Rotrekl a Hynek Klimek.

Prvních 20 minut jsme soupeře přehrávali, vytvořili si slušný tlak, ale opět se projevila naše dlouhodobá bolest s finální přihrávkou a zakončením. Co je nám platné, že si dokážeme vypracovat několik útočných šancí, když nás pak zradí buď finální přihrávka anebo nenajdeme i v dobré pozici odvahu ke střele a raději volíme přihrávku do strany.  Zkusili jsme tedy v 25. minutě prostřídat jak v útoku tak v záloze, ale ve směru dopředu to výrazněji nepomohlo a naopak se objevily chyby v pokrývání středu hřiště i v obraně a soupeř se v závěru poločasu dostal do 2 velmi nebezpečných zakončení. Do šaten jsme nakonec odcházeli za stavu 0:0.

Do druhého poločasu jsme vstoupili prakticky se stejnou sestavou jako do začátku zápasu. Ale podobný tlak, jako v prvním poločase jsme si už nevytvořili. Hra byla více vyrovnaná a šance se střídaly na obou stranách. Soupeř, který měl také na lavičce 6 dalších borců a pravidelně je střídal, s námi fyzicky držel krok až do samého závěru. Největší problémy nám dělal soupeřův hráč Michal Bačík, který velmi dobře organizoval a řídil jejich hru a kterého naši hráči nedokázali pokrýt a jen těžce ho odstavovali od míče. Při jeho trestném kopu předvedl velmi dobrý zákrok Martin Bábík, který v 65. minutě vystřídal v brance do té doby spolehlivě chytajícího Adama Zálešáka. Oproti tomu naše trestné kopy  neskončily výrazným ohrožením soupeřovy branky. Více šancí jsme si dokázali vytvořit z rychlého přechodu do útoku, ale obránci soupeře dobře četli hru a naše pokusy dokázali zablokovat.

Už se zdálo, že utkání dospěje k penaltovému rozuzlení, když  v 82. minutě se z levé strany dostala přihrávka k Filipovi Vráželovi. Ten se rychle uvolnil a jeho přízemní střela z pravé strany zapadla do vzdálenějšího rohu soupeřovy branky. Vedeme 1:0. Soupeř se ale s tímto výsledkem nechtěl smířit a dlouhými nákopy se tlačil stále do útoku a naše obrana měla v závěru plné ruce a nohy práce. Přiklonilo se k nám i štěstí, když velmi pěkná hlavička soupeře do odkrytého prostoru naší branky jen těsně prosvištěla kolem tyče. Na druhou stranu se nám tím otevřely vrátka pro rychlé brejky a jen o chvíli později se střela Pavla Lopraise z rohu pokutového území odrazila od vzdálenější tyče zpět do hřiště. Velmi aktivně se do hry v samém závěru zapojil i Samuel Rotrekl, který si vybojoval na soupeřově polovině několik míčů dobrým presinkem, ale k zakončení se nedostal.

Zápas tedy skončil naším vítězstvím 1:0 a v 1. kole Okresního poháru jsme původně měli přivítat v neděli 6.8. tým Starého Poddvorova. Ale po dohodě klubů bude tento zápas odehrán v rámci 1. kola Okresního přeboru 13.8. v 17:30 ve Starém Poddvorově.

Co říci závěrem? Pozitivní je, že máme pro tuto sezónu k dispozici poměrně široký kádr. To je první předpoklad pro dobré výsledky. Druhým je pravidelná účast na trénincích, kde by jsme měli zlepšit především naše standardní situace a finální zakončení, ke kterému nám podle mne často chybí odvaha a sebedůvěra.  Když toto společně zvládneme, tak věřím, že v Okresním přeboru budeme hrát důstojnou roli.

Pavel Loprais

 

Sponzoři a partneři FC Vracov